top of page

On kiitosten aika! Ensimmäinen RADALLA-festivaali keräsi yli 800 kuulijaa


Elokuussa 2023 ensimmäistä kertaa järjestetty Espoon kamarimusiikkifestivaali RADALLA on onnistuneesti ohi — on kiitosten aika!

Festivaalilla kuultiin viisi erilaista konserttia, joissa oli yhteensä yli 800 kuulijaa: kirkkosalit täyttyivät niin Espoon tuomiokirkossa kuin Kauklahden kappelissa. Varaslähtönä 13.8. toiminut Suvisunnuntain iltakonsertti oli myös yleisömenestys. Ilman yleisöä ei olisi festivaalia: lämmin kiitos kaikille konserttikävijöille!

Onnistuneen tapahtuman takana on hieno joukko taiteilijoita, tukijoita, talkoolaisia, sponsoreita, perheenjäseniä, ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Kiitos kaikille teille, että saimme olla yhdessä RADALLA!”Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus siitä, miten runsain joukoin kuulijat löysivät uudelle festivaalille. Sydäntä lämmittää, että kamarimusiikkia lähdetään kuuntelemaan vähemmän tunnettuihin paikkoihin, kuten Kauklahden kappeliin”, iloitsee festivaalin tuottaja Emilia Granroth. ”Olemme saaneet paljon hyvää ja rakentavaa palautetta tapahtumasta. Valtava aherrus festivaalin hyväksi palkittiin. Tämä oli erittäin vahva alku uudelle festivaalille.”

”Elokuun RADALLA-festivaali oli suuri menestys monesta syystä. Taiteilijoiden välinen ystävyys mahdollisti lämpimän työilmapiirin. Yhteistyökumppanit ja sponsorit tarjosivat taloudellista tukea, tilat ja tarjoilut. Festivaalin markkinointi maksoi selkeästi itsensä takaisin. Konsertit olivat monipuolisia ja erilaisia — niissä oli jokaiselle jotain. Myös kehut ja kommentit taiteilijoiden upeista esityksistä kertovat siitä, että jotain tehtiin oikein”, pohtii festivaalin toinen taiteellinen johtaja Iivari Aalto.

RADALLA esiintyi yhteensä 14 taiteilijaa: Janne Aalto, Otto Antikainen, Susanne Helasvuo, Tatu Kauppinen, David Munk-Nielsen, Eleriin Müüripeal, Alexander Pozdniakovas, Olga Reskalenko, Rebecca Roozeman, Kasmir Uusitupa, Miia-Karoliina Vettenranta ja Charlotta Westerback sekä taiteelliset johtajat Artturi Aalto ja Iivari Aalto.

“Yhteistyö taiteilijoiden kesken oli äärimmäisen antoisaa. Monien vivahteikkaiden tulkintojen luominen lavalla oli ainutlaatuista. Uusien ja vanhojen kamarimusiikkikollegojen yhteinen sävel löytyi helposti ja työskentely oli saumatonta. Monet hienot yksittäiset hetket konserteissa sekä harjoituksissa olivat muistutus yhteisestä palavasta rakkaudesta taidetta kohtaan”, Artturi Aalto haluaa kiittää jokaista.

Festivaalin merkittävänä luovuuden lähteenä on alusta asti toiminut sellotaiteilija Timo Hanhisen maalaus, jonka pohjalta lähdimme rakentamaan festivaalin ilmettä. Raikkaan, värikkään, iloisen ja juhlavan teoksen nähtyämme palaset alkoivat loksahtaa kohdalleen. Maalaus näkyy nyt mm. festivaalin nettisivuilla ja konserttilipuissa sekä festivaali-paidan selässä. Iso kiitos Timo Hanhinen!

Suuret kiitokset pääyhteistyökumppanillemme Espoon tuomiokirkkoseurakunnalle, jota ilman emme olisi pystyneet festivaalia järjestämään. Kiitos Sheldon Ylioja sekä Espoon tuomiokirkon ja Kauklahden kappelin henkilökunta.


Suurkiitos pääyhteistyökumppanimme Kaarlehto Oy, joka uskoi meihin alusta asti ja auttoi mahdollistamaan tämän festivaalin.

Ensimmäinen RADALLA konsertti järjestettiin Tuomas ja Tiina Kaarlehdon kesäkodin terassilla Ahvensaaressa. Kiitos Dufo ja Tiina! Myös Tiinan neulomat soittohanskat lämmittävät nyt taiteilijoiden käsiä ja sydäntä.

Lämmin kiitos tärkeästä tuesta Espoon kaupungille, joka otti meidät osaksi Espoon monipuolista kulttuurikenttää.

Kiitos F-Musiikille yhteistyöstä ja flyygelin kuljetuksesta, jonka ansiosta saimme kuulla konserteissa tätä ainutlaatuista soitinta. Sponsorit ja kannatusjäsenet pääsivät myös ihailemaan flyygeliä Iivari Aallon taiteilijatapaamisessa.

Kiitos Talentmapping, Wandante, Lasihytti, Maxin kala, Edvin Pizza Napoletana, Kauklahden kukka, Lumene ja Espoon Oma Panimo.

Paikalliset toimijat Kauklahdessa: Edvinin Pizza Napoletana, Maxin kala ja Oma Panimo pitivät huolen, että taiteilijoilla ja työryhmällä riitti energiaa festivaalipäivin ja -illoin. Kauklahden kukan ihanat kimput kruunasivat päätöskonsertin, ja Lumene muisti yleisöä ja taiteilijoita monin tuottein.

Kiitos valokuvaaja Matias Mattheiszen ja videokuvaaja Harri Jäske festivaalitunnelman ikuistamisesta sekä Tuomas Tenkanen taiteilijakuvista.

Kiitos Marcus Bankowski festivaalin logon toteuttamisesta, joka syntyi Susanne Helasvuon ideasta Hanhisen maalauksen innoittamana.

Kiitos Katri Henriksson taiteilija- ja ohjelmaesittelyistä sekä kaikesta viestinnällisestä avusta.

Kiitos Oskari Holopainen Emilian suunnittelemien nettisivujen koodaustyöstä.

Kiitos ihanat luottotalkoolaiset: Jasu Aalto, Alisa Tilli ja Helmi Välimäki.


Lopuksi haluamme muistuttaa, että ilman rakkaita perheenjäseniä tämä festivaali ei olisi koskaan toteutunut.

Kiitos Henna Helasvuo mielettömän yleisöryntäyksen saavuttaneen lastenkonsertin ihanista lastenlaulusovituksista! Lisäksi Hennan ja Lasse Turusen -PihkaSound- teki Joona Nuutisen -Neturan- kanssa RADALLA-podcastien tuotannon ja toteutuksen. Lämmin kiitos!

Kiitoksia Susanne Helasvuo ja Janne Aalto, jotka toimitte koko festivaalin sydämenä alusta loppuun!

Susanne Helasvuo antoi taiteellista panostaan toimimalla lastenkonsertin muusikkona ja käsikirjoittajana sekä suunnittelemalla logoa ja visuaalista ilmettä.

Janne Aalto oli paitsi väsymätön varain- ja yhteistyökumppaneiden hankkija sekä verkostoituja myös konserttipaikkojen roudari, ovimies, puheenpitäjä ja lastenkonsertin ilmiömäinen tarinankertoja.

Yhdessä he etsivät hyviä ihmisiä tekemään yhteistyötä, ideoivat festivaalijulistetta, osallistuivat taiteellisen työryhmän kanssa festivaalin arvomaailman, tavoitteiden ja visioiden luomiseen, kirjoittivat ja oikolukivat tekstejä, kiikuttivat julisteita ja flyereitä ympäri Espoota ja järjestivät taiteilijoille ruoka- ja juomatarjoilut festivaalipäivinä sekä tunnelmalliset iltajuhlat kodissaan.

Kiitos myös kaikki te muut rakkaat perheenjäsenet, jotka väsymättä tuitte ja autoitte meitä
Kiitos ja näkemisiin RADALLA 16.-17.3.2024 ja Earth hour -konsertissa 23.3.2024!


Emilia, Artturi ja Iivari

Comments


bottom of page