top of page

Mikä vapaus!

Päätöskonsertissa astuvat esiin ne vähän harvinaisemmat kamarimusiikkikokoonpanot. "Tässä konsertissa kuullaan ihan järjettömän hyvää musiikkia alusta loppuun!"

Mikä vapaus!
Mikä vapaus!

Paikka & aika

27. elok. 2023 klo 16.00

Kauklahden kappeli, Kauppamäki 1, 02780 Espoo, Finland

Tietoa tapahtumasta

Osta liput 

Päätöskonsertissa astuvat esiin ne vähän harvinaisemmat kamarimusiikkikokoonpanot: esimerkiksi Erno Dohnanyin jousitrio, Karl Weiglin Ein Stelldichein jousisekstetille ja lauluäänelle ja Anton Arenskin jousikvartetto, jossa on kahden viulun sijaan kaksi selloa.

– Tässä konsertissa kuullaan ihan järjettömän hyvää musiikkia alusta loppuun. On aina mahtavaa löytää uusi säveltäjä, jonka sävelkieli puhuttelee. Weiglin teos pohjautuu jälleen runoilija Dehmelin voimakkaaseen runoon. Weiglin tyyli on samantapainen kuin nuorella Schönbergillä, mutta omalla twistillään. Kun pääsin ensimmäisen kerran kunnolla tutustumaan teokseen Kuhmossa, ajattelin, että on pakko päästä tekemään se uudestaan. On vaikuttavaa, kun laulaja on kertomassa tarinaa. Odotan kovasti tätä konserttia, innostuu Artturi Aalto.

Iivari Aalto kertoo, että säveltäjä Jocelyn Morlockiin liittyy traaginen sattuma.

– Tutustuin tähän teokseen tämän vuoden naistenpäivän lied-konsertissa ja mietin, että tämän haluaisin soittaa uudestaan. Morlock kuoli maaliskuussa, kun olimme jo valinneet teoksen konserttiohjelmaan, ja tästä tulikin kunnianosoitus hänen työlleen. Kun Weiglin teos loppuu lauseeseen: “Toivon vain kuolemaa”, ja tauon jälkeen kuullaan Morlock, niin onhan se outo tapahtumaketju.

Nyt ensimmäisellä RADALLA-festivaalilla toteutuvat “pikkupojan haaveet” päästä tekemään omia lempiteoksia omilla festareilla. Naisten säveltämää musiikkia ei tähän kokonaisuuteen mahtunut kuin edellä mainittu. Taiteilijakaksikko lupaa niitä lisää tulevilla festivaaleilla.

– On maailman siisteintä, jos jonkun ei niin tunnetun säveltäjänaisen teos pomppaa jostain, ja kaikki innostuvat, sanoo Artturi Aalto.

Ernő Dohnányi: Serenadi C-duuri op. 10

Karl Weigl: Ein Stelldichein

väliaika

Jocelyn Morlock: Train 

Jocelyn Morlock: Somewhere along the line

Anton Arenski: Jousikvartetto no. 2 a-molli op. 35

Esiintyjät:

Otto Antikainen, viulu

Artturi Aalto,  sello

Charlotta Westerback, alttoviulu

Eleriin Müüripeal, sopraano 

Iivari Aalto, piano

Kasmir Uusitupa, viulu

Rebecca Roozeman, viulu

Alexander Pozdniakovas, alttoviulu

Tatu Kauppinen, sello

Kesto 1 h 40 min

Kuva: Helmi Välimäki

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page