top of page

MEISTÄ

Ensimmäistä kertaa järjestettävä RADALLA-festivaali esittelee pitkään toisensa tunteneet nuoret muusikot. 

25.–27. elokuuta Espoon tuomiokirkossa ja Kauklahden kappelissa tarjoillaan laadukasta kamarimusiikkia neljässä konsertissa. Varaslähtönä toimii 13.8. kuultava konsertti, joka on osa Suvisunnuntain iltamusiikki -konserttisarjaa. 

Yhteisöllisyys ja ekologisuus festivaalin teemoina

 

Festivaalin perustajat painottavat festivaalillaan yhteisöllisyyttä. He kolme ovat tunteneet toisensa lapsesta saakka.

 

– Delfiininaperoista se lähti! Artturin ja yhden viulistin kanssa aloimme soittaa yhdessä 10-vuotiaina. Iivarin kanssa taas olemme soittaneet myöhemmin pianisteina Duo Feriassa, kertoo Emilia Granroth.

 

– Luomme festivaalilla esiintyvien ystäviemme kanssa jo valmiin yhteisön, mutta sen lisäksi haluamme olla mahdollisimman paljon yleisön kanssa festivaalipaikoilla. Vuorovaikutus yleisön ja soittajien välillä on tärkeää, painottaa Artturi Aalto.

 

– Kuhmon kamarimusiikki toi muusikot aikoinaan lähemmäs yleisöä. Laskeuduttiin korokkeelta ja pukeuduttiin rennommin. Se muistuttaa siitä, että muusikot eivät halua olla jumalan asemassa, vaan yhdessä yleisön kanssa. Sellainen on nykymaailma.

 

Muusikot ovat valmiina juttelemaan yleisön kanssa ennen ja jälkeen konserttien.

 

– Nehän ovat niitä parhaita kohtaamisia, sanoo Iivari Aalto ja lisää, että he haaveilevat festarin jälkeen yhteisestä karonkasta yleisön kanssa.

 

Emilia Granroth haluaa, että uusi festivaali on myös mahdollisimman vihreä ja kestävä. 

 

– Ekologisuus on minulle tärkeä asia, ja olemme etsineet uusia ratkaisuja perinteisten käytäntöjen rinnalle. Olemme miettineet vaihtoehtoisia tapoja esimerkiksi taiteilijoiden kukitukseen. Myös festivaalin nimi RADALLA on lupaus, että tapahtumiimme pääsee helposti julkisilla, kävellen ja pyöräillen.

Kauklahden Kamarimusiikkiyhdistys ry:n hallitus 2023

Janne Aalto, puheenjohtaja, sellisti

Susanne Helasvuo, varapuheenjohtaja, viulisti

Emilia Granroth, pianisti, kulttuurituottaja

Artturi Aalto, sellisti

Iivari Aalto, pianisti

Tuomas Kaarlehto, kunniajäsen, diplomi-insinööri

bottom of page