top of page

TAITEELLISET JOHTAJAT

Radalla2.2.jpg

Minkälainen muusikko Artturi on?

Vastaajana Iivari Aalto

Olen kaksi vuotta nuorempi, joten Artturi on meistä kahdesta ollut paljon pidempään Sibelius-Akatemiassa. Hän on päässyt aika paljon aikaisemmin semmoiseen imuun.

 

Kun ollaan tehty kamarimusiikkia yhdessä, niin Artturin kanssa on tosi helppo soittaa. Se on varmaa, kaikki on perusteltua ja siellä on aina joku idea taustalla. Se on sellaista impulssia heittävää, ettei tule aika tylsäksi. Ei mennä soittamaan sitä mitä on opeteltu ja joka meni viimekin viikolla hyvin, vaan pysyy jännitystä ilmassa, niin kuin Artturin persoonassakin.

 

Artturi on monipuolinen ja varma, ajatuksia herättävä muusikko.

 

Minkälainen muusikko Iivari on?

Vastaajana Artturi Aalto

 

 

 

Iivarin soitossa korostuu halu ilmaista ja luoda herkkiä ja hienovaraisia hetkiä, pehmeitä sävyjä. Arvostan Iivaria muusikkona, kun hän uskaltaa viedä esitystilanteessa tulkinnan enemmän äärirajoille, myös siihen sentimentaalisempaan suuntaan. Iivarin soitto ei ole tykittämistä. Aika harvoin muusikoiden kanssa soittaessa klikkaa ensimmäisellä kertaa kun soittaa jotain, mutta Iivarin kanssa se on… ehkä se on veressä tai jotain.

 

Muistan kun Iivari säesti ensimmäistä kertaa soittoani, se jotenkin vain tuntui.. ei tarvinnut yrittää liioitella, siinä on jotain samaa sisäänrakennettua. Joku lähtee samasta kohdasta ja siihen on helppo lähteä mukaan.

 

Iivari työskentelee myös orkestereissa, oopperapuolella ja lied-pianistina, ja miellänkin hänet erittäin monipuoliseksi ja kaikissa produktioissa tosi luotettavaksi ja huolelliseksi.

Nimetön suunn_edited.jpg

Tutustu festivaalin tarjontaan

bottom of page